top of page

Akupunktur


Plager som gravide kan ha er: bekkenplager, sure oppstøt, tett nese, kynnere, åreknuter, mareritt/dårlig søvn, engstelse og uro.

Klassisk kinesisk medisin forklarer slike plager med at det oppstår blokkeringer i kroppens energibaner.

 

Plager i svangerskapet oppstår blandt annet på grunn av hormonelle endringer og pga. tyngden fra barnet. Plager som gravide kan ha er: bekkenplager, sure oppstøt, tett nese, kynnere, åreknuter, mareritt/dårlig søvn, engstelse og uro.

Klassisk kinesisk medisin forklarer slike plager med at det oppstår blokkeringer i kroppens energibaner.

Som akupunktør tar man opp en sykehistorie og klassifiserer hvilke blokkeringer som har oppstått. På bakgrunn av dette setter man nåler for å få i gang kroppens eget helbredsystem.

Ved å stimulere de spesifike akupunkturpunktene settes prosessen i gang i kroppen. Behandlingen er uten bivirkninger, men effekten på hver enkelt person kan variere noe. Vi ser at gravide ofte har god effekt av behandlingen, og at de som har fått akupunktur i svangerskapet lettere får effekt av det under fødsel.

Hos gravide brukes akupunktur bl.a. til modning av livmorhalsen, og forberedelse til fødselen. Nåler settes for å få kroppen i balanse slik at kvinnen går i fødsel, for å påvirke kroppens egne naturlige prosesser.

Det er gjort grundige vitenskapelige kontrollerte studier som viser at akupunktur modner livmorhalsen, og gjør kroppen bedre forberedt til fødsel. Dette gjør at riene blir mer effektive slik at fødselen føles kortere, og at færre av disse kvinnene må sette fødselen i gang pga. overtid.

Vi anbefaler akupunktur fra uke 35 i svangerskapet, avhengig av hver enkelt kvinnes behov. Behandlingen gir foruten lindring for plager, bedret søvn og styrke før fødsel. Hvis kroppen er tappet for energi og man føler seg utslitt, kan det være et hindrer for at fødselen setter i gang. Er man engstelig og urolig vil man skille ut mye adrenalin som er et hinder for produksjon av de naturlige fødselshormonene.

Siste innlegg
Arkiv
Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page